Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Sadece vın sesi duydum’

Sadece vın sesi duydum’

Sadece vın sesi duydum’

Sadece vin sesi duydum’

 Günaydin Gazetesinden Haydar Sengül'ün haberi Hiz motosikletindeki 2 kisinin ölümüne neden oldugu iddia edilen sürücü 15 yil hapis cezasi ile cezalandirilmasi istemiyle yargilanmaya basladi


-
Adana’da hiz motosikletindeki 2 kisinin ölümüne neden oldugu iddia edilen sürücü Mustafa Baysal’in 15 yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilmasi istemiyle açilan davanin görülmesine baslandi. 

Yüregir ilçesi D-400 karayolu Asri Mezarlik önünde Mustafa Baysal’in (62) kullandigi 01 LJ 166 plakali kamyonetin, Ömer Kaya (30) yönetimindeki 01 BDJ 96 plakali motosikletin sag ön yan kismina çarpmasi sonucu Ömer Kaya ile arkasinda oturan akrabasi Nurullah Kaya (25) hayatlarini kaybetti. Adli kontrol sartiyla serbest birakilan sürücü Baysal hakkinda ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan açilan davaya Adana 1.Agir Ceza Mahkemesi’nde baslandi.
Durusmaya yurtdisina çikis yasagi ve polis merkezine imza karsiliginda serbest birakilan sanik Mustafa Baysal, müstekiler Esref, Azime, Necati ve Ramazan Kaya ile taraflarin avukatlari geldi. Börekçilik yapan Baysal, kaza günü ögle saatlerinde isini bitirip araciyla kaldirimdan D-400 karayolu üzerine inecegi sirada sol tarafina baktigini, 200 metre ileride trafik isiklarinda araçlarin durdugunu gördügünü belirterek, “Yol bombostu. Hizli bir sekilde yola indim. Refüj kenarina biraz hizli inmistim. Refüje yaklastim vin diye bir ses duydum. Motosiklet, bakmama firsat kalmadan refüj ile benim arama girdi” diyerek beraatini istedi. 
Müstekiler saniktan sikayetçi oldu. Ölenlerden Nurullah Kaya’nin babasi Necati Kaya, “Araba inmesi gereken yerden yola inmemistir. Mezarlik tarafindan sag tarafta bir serit daha vardir oradan inmesi gerekirken oradan inmemistir” dedi. Ömer Kaya’nin babasi Esref Kaya ise kamera kayitlarini izledigini, olaya sanigin neden oldugunu söyledi. Kaya, “Sürat yoktur. Zaten isiklar ile kaza yapilan yer arasi 300-400 metredir” dedi. 
Müstekiler vekilinin, sanigin herhangi bir pismanliginin olmadigini söylemesi üzerine söz hakki verilen sanik Baysal, “Ben gerçekleri anlattim. Bu yasa kadar hiçbir suç islemedim. Beni Adli Tip’a gönderdiler. Oradan çiktiktan sonra gazeteciler bana ‘pisman misin?’ diye sordular. Ben de ‘pisman degilim, kazaya ben sebebiyet vermedim’ diye söylemistim” dedi. 
Mahkeme heyeti, sanigin adli kontrolünün devamina karar verip durusmayi Ankara Adli Tip Kurumu Trafik Ihtisas Dairesi’nce kusur raporu alinmasi için ileri bir tarihe erteledi. 



Anahtar Kelimeler: Sadece vın sesi duydum’
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli